Zijden bloemen boeket met vaas

Wanneer je investeert in een zijden bloemen boeket wil je natuurlijk dat je boeket er stralend en op zijn mooist uitziet, en daarbij is het selecteren van de juiste vaas van essentieel belang. De keuze van je vaas is bepalend voor de look van je kunstboeket. Zorg er daarom voor dat je kunstbloemen altijd goed in hun vaas staan en je de juiste vaas selecteert. Als je een strakke, hoge vaas gebruikt, staan de bloemen rechtop. Hoe ronder en boller de vaas, hoe schuiner de stelen in je vaas staan. Het resultaat: een breed en rond boeket. Het is aan jou om een vaas naar smaak uit te kiezen, dit kan namelijk heel persoonlijk zijn. Maar bij FloraWorks hebben we voor ieder kunstboeket een aantal bijpassende vazen geselecteerd, zodat je er zeker van bent dat jouw boeket van kunstbloemen ook in de vaas goed tot zijn recht komt. In dit blog delen we daarnaast nog een aantal tips & tricks bij het uitkiezen van de perfecte vaas voor jouw boeket van kunstbloemen.

Formaat en vorm

Als vuistregel kun je aanhouden dat een vaas ongeveer 30% tot 60% van de totale hoogte mag zijn van je boeket. Bij grotere kunstboeketten gebruik je vaak een relatief hogere vaas. Er zijn verschillende basisvormen die elk een andere look en feel geven. Een hoge, smalle vaas met een kleine opening (circa 5 cm of kleiner) is vooral geschikt voor enkele losse takken. Bredere, lage vazen met een hals van circa 10 tot 15 cm lenen zich goed voor kleinere, volle en ronde boeketten. De meeste, grotere, kunstboeketten komen het beste tot hun recht in een kelkvaas met een brede onderkant en een smallere hals (circa 5 tot 10 cm). Bij zijden bloemen boeketten is het namelijk belangrijk dat de vaas stevigheid biedt aan het boeket omdat de stelen van de bloemen zwaarder zijn dan bij verse bloemen. Het gewicht van de vaas en de diameter van de hals bepaalt of de stelen van de kunstbloemen voldoende worden ondersteund.

Onze kunstboeketten van circa 65 cm hebben vaak een klassiekere samenstelling en bevatten relatief veel stelen en zijn rond geschikt. We kiezen daarom vaak voor vazen met de volgende afmetingen:

Hoogte vaas ca. 20 - 30 cm
Diamater hals ca. 10 - 15 cm

Onze kunstboeketten van circa 100 cm en groter kenmerken zich door variatie aan hoogte, vormen en structuren. Voor onze kunstboeketten van 100 cm kiezen wij vazen met de volgende afmetingen:

Hoogte vaas ca. 30 - 40 cm
Diameter hals ca. 10 cm

Materiaal en afwerking

Het aanbod aan materialen voor vazen is breed. In ons assortiment vind je diverse glazen, keramieken en metalen vazen. Wanneer je voor een niet-transparante vaas kiest zijn de stelen in de vaas niet zichtbaar en kun je deze makkelijk ombuigen om te spelen met de hoogte. Wanneer je voor een transparante vaas gaat kun je de stelen ook afknippen met een stevige ijzerschaar. Door enkele stelen te buigen of af te knippen, verander je de hoogte van de bloemen en creëer je een nieuwe compositie.

We raden af om je zijden bloemen in een vaas met water te zetten omdat de stelen na langdurige blootstelling aan water roestvorming kunnen vertonen. Daarnaast hebben sommige stelen van kunstbloemen een extra laag om de structuur van een bloemsteel zo realistisch mogelijk te maken. Deze extra laag wordt eerder aangetast wanneer de kunstbloemen in water staan. Je kunt overwegen om voor een vaas die niet transparant/doorzichtig is te gaan zodat het niet zichtbaar is of er water in de vaas staat. Daarnaast is het natuurlijk ook een optie om een transparante vaas neer te zetten zonder water. Vaak is het gewoon even wennen en valt het niet eens echt op.

Welke kleur vaas past bij jouw boeket kunstbloemen?

Het combineren van de kleur van de vaas met je zijden bloemen boeket kan op verschillende manieren. Je kunt kiezen voor harmonie door kleuren op elkaar af te stemmen, of juist contrast toevoegen en de bloemen te laten opvallen. Laat je vooral leiden door je eigen smaak en gevoel, want dat is uiteindelijk het belangrijkst.

FloraWorks